Konya Sohbet Odaları

Konya Sohbet Odaları

Konya Sohbet Odaları içerisinde bay ve bayan olmak üzere binlerce kullanıcı Sohbet Chat yapıyor, kendilerine arkadaş arıyor. Üstelik Konya Sohbet Odaları içerisinde sadece Konyalı kullanıcılar da değil. Türkiye’nin 81 ilinden bay ve bayan olmak üzere kullanıcılar Konya Sohbet Odaları içerisinde kendilerine Konyalı arkadaş arıyor.

Konya Sohbet Odaları içerisinde ki Konyalı kullanıcılarımız ilimiz hakkında yeterli bilgilere sahiptirler. Fakat farklı illerden olup da Konya Sohbet Odaları içerisinde kendilerine Konyalı bay ve bayan arkadaşlar arayışları içerisinde olan kullanıcılarımız için ilimizi tanıtalım. İlimizi tanıyalım ki Konya Sohbet Odaları içerisinde Konyalı kullanıcılar ile Sohbet Chat yaparken yabancılık çekmeyelim.

Konya Hakkında

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük ili ve en kalabalık yedinci şehridir. 31 ilçeden oluşur. Konya İl Nüfusu: 2.250.020’dir. (2020) Trafik plaka numarası 42’dir. 1875’te kurulan Konya Belediyesi, 1987’de çıkarılan 3399 sayılı yasa gereğince “büyükşehir” statüsüne kavuşmuş olup 1989’dan beri belediye hizmetleri bu statüye göre yürütülmektedir. 2014’te 6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il mülki sınırları oldu.

Ekonomik açıdan Türkiye’nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır. Şehir Anadolu Selçukluları’nın ve Karamanoğulları’nın başkentliğini yapmıştır. Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden birisidir. Anadolu Kaplanları’ndandır. Şehrin futbol takımı Konyaspor’dur. Yöresel yemekleri Etliekmek, Bamya Çorbası, Mevlana böreği, Yağ Somunu, Tirit, Konya Pilavı, Sac arası ve fırın kepabı’dır. Konya’nın simgeleri Mevlana Müzesi (Kubbe-i Hadrâ), çift başlı kartal’dır.

Adlandırması

İle adını veren Konya şehrinin isminin Kutsal Tasvir anlamındaki “İkon” sözcüğüne bağlı olduğu iddia edilir. Mitolojide bu konuda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bu hikâyelerden birinde anlatıldığı üzere, kente dadanan ejderhayı öldüren kişiye şükran ifadesi olarak bir anıt yapılır ve üzerine de olayı anlatan bir resim çizilir. Bu anıta verilen isim, İkonion dur. İkonion adı, zamanla İcconium’a dönüşür.

Konya ismi diğer bir efsaneye göre şöyle ortaya çıkmıştır; doğudan gelen iki veli, rüzgâr hızıyla uçar gibi Anadolu içlerinde ilerlemektedir. Uzun zamandan beri epeyce yol katetmişlerdir. Yemyeşil ovaları, şırıl şırıl pınarları, berrak akan ırmakları bulunan bir yere gelince istirahat etmek isterler. Biri diğerine “Konalım mı?” (”Konaklayalım mı” anlamında) diye sorar. Diğer vel-i zat bu teklifi beklemektedir sanki; “Ne duruyorsun kon, ya!” der. Böylece burada kurulan yeni il “Konya” adıyla tanınır, “Konya” adıyla bilinir.

Roma döneminde İmparator adlarıyla değişen, Claudiconium, Colonia Selie, Augusta İconium gibi yeni adlar alır. Bizans kaynaklarında Tokonion olarak geçen şehre ve bölgeye verilen diğer isimler şöyledir: Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia…

Araplar kentin ismini Kuniya olarak değiştirmişlerdir, Selçuklu ve Osmanlı döneminde bu ad Konya’ya dönüşmüştür. Günümüzde de kent hala Konya adını taşımaktadır.

admin 328

İlk yorum yazan siz olun.

Cevap bırakın
Gerekli alanlar işaretlenmiştir. *