Manisa Sohbet Odaları içerisinde bay ve bayan olmak üzere binlerce Manisalı kullanıcı Sohbet Chat yapıyor, kendilerine arkadaş arıyor. Üstelik Manisa Sohbet Odaları içerisinde sadece Manisalı kullanıcılar değil.
Türkiye’nin 81 ilinden bay ve bayan olmak üzere kullanıcılar Sohbet Chat yaparak kendilerine Manisalı arkadaş arıyor. Türkiye’nin 81 ilinden Manisa Sohbet Odaları içerisinde kullanıcılar olsa dahi. Farklı illerden olup da kendilerine Manisa Sohbet Odaları içerisinde arkadaş arayan kullanıcı yoğunluğu ise Manisa iline sınır ve yakın illerden olmaktadır.
Manisa Sohbet Odaları içerisinde ki Manisalı kullanıcılarımız ilimiz hakkında yeterli bilgilere sahiptirler. Fakat farklı illerden olup da Manisa Sohbet Odaları içerisinde kendilerine Manisalı bay ve bayan arkadaşlar arayışları içerisinde olan kullanıcılarımız için ilimizi tanıtalım. İlimizi tanıyalım ki Manisa Sohbet Odaları içerisinde Manisalı kullanıcılar ile Sohbet Chat yaparken yabancılık çekmeyelim.
Hakkında
Manisa, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on dördüncü şehridir. 2020 TÜİK verilerine göre nüfusu 1.450.616 kişidir. Anadolu Yarımadasının batısında, Ege Bölgesinin ortasında yer alır. Doğudan Uşak ve Kütahya, güneyden Aydın ve Denizli, kuzeyden Balıkesir ve batıdan İzmir ile komşudur. 27°08’ ve 29°05’ doğu boylamları ile 38°04’ ve 39°58’ kuzey enlemleri arasında yer alır. 17 ilçesi bulunur.
Toplam nüfus bakımından İzmir’den sonra Ege Bölgesinin 2. büyük ili ve ticaret merkezidir. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyük şehir olmuştur. “Şehzadeler Şehri” olarak da adlandırılan yerleşim, mesir macunu, sultaniye üzümü ve Manisa Tarzanı ile tanınır. Antik çağ’da “Magnesia”, Roma İmparatorluğu döneminde tam ismiyle “Magnesia ad Sipylum” olarak anılmıştır. Şehir, Spil Dağının eteklerinde kurulmuştur. Gediz Nehri’nin büyük bir bölümü il sınırları içerisinden geçmektedir.
İklim
Ege bölgesinin batı kesiminde geniş bir alanı kaplayan Manisa ilinin batısında ve Gediz Nehri havzası boyunca karasal nitelikli Akdeniz iklimi hakim olmakla birlikte özellikle doğu ve dağlık bölgelerinde İç Anadolu Bölgesinin karasal ikliminin etkileri görülür. İlin batısından doğusuna gidildikçe, toprak, iklim ve topoğrafya gibi çevre koşulları aşamalı olarak değişmeye başlar. Bu değişime bağlı olarak bitki örtüsü de değişir. Bitki örtüsü batıdan doğuya doğru sırayla; ova bitkileri, makiler, ormanlar ve alpin bitkilerinden oluşur. Ancak bunların aşamaları birbirlerini düzenli bir biçimde izlemez. Dağlarda egemen bitki örtüsü ormanlar ve makilerdir.
admin 321
İlk yorum yazan siz olun.