Hatay Sohbet Odaları içerisinde 18 yaşından büyük bay ve bayan binlerce Hataylı kullanıcı Sohbet Chat yapıyor, kendilerine arkadaş arıyor. Üstelik Hatay Sohbet Odaları içerisinde sadece Hataylı kullanıcılar değil.
Türkiye’nin 81 ilinden bay ve bayan kullanıcılar Hatay Sohbet Odaları içerisinde Sohbet Chat yaparak kendilerine Hataylı arkadaş arıyor. Türkiye’nin 81 ilinden bay ve bayan binlerce kullanıcılar Hatay Sohbet Odaları içerisinde olsa dahi. Farklı illerden olup da kendilerine Hatay Sohbet Odaları içerisinde Hataylı arkadaş arayışında olan kullanıcı yoğunluğu ise Hatay iline sınır ve yakın illerden olmaktadır.
Hatay Sohbet Odaları içerisinde ki Hataylı kullanıcılarımız ilimiz hakkında yeterli bilgilere sahiptirler. Fakat farklı illerden olup da Hatay Sohbet Odaları içerisinde kendilerine Hataylı bay ve bayan arkadaşlar arayışları içerisinde olan kullanıcılarımız için ilimizi tanıtalım. İlimizi tanıyalım ki Hatay Sohbet Odaları içerisinde Hataylı kullanıcılar ile Sohbet Chat yaparken yabancılık çekmeyelim.
Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde, Akdeniz’in doğu ucunda kıyıları olan bir ildir. Hatay ilinin merkezi Antakya’dır.
Hatay ili, 2020 yılında 1.659.320 kişiden oluşan bir nüfusa sahipti. Akdeniz’in doğu şeridinde 35° 52′ – 37° 4′ kuzey enlemleri ile 35° 40′ – 36° 35′ boylamları arasında yer alan Hatay’ın doğusunda ve güneyinde Suriye, batısında Akdeniz, kuzeybatısında Adana, kuzeyinde Osmaniye ve kuzeydoğusunda Gaziantep bulunur.
Hatay, 1930’larda ortaya atılmış bir yer adıdır. Osmanlı döneminde bugünkü Hatay’ın kapsadığı topraklar İskenderun ve / veya Antakya olarak adlandırılıyordu. Nitekim Osmanlı döneminde bu bölge Halep Eyaleti’ne bağlı bir sancak idi. Fransa ile Suriye arasında Eylül 1936’da imzalanan anlaşmada da “Sandjak d’Alexandretta” (İskenderun sancağı) veya “Liwaa el İskenderuna” (İskenderun livası) geçer.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında İskenderun ve Antakya Türkiye’nin sınırları dışında kalıyordu (bak. Hatay Sorunu). Bu iki bölgelerin kaderinin belirleneceği sırada TBMM’de Siirt mebusu olarak bulunan İsmail Müştak Mayakon. 10 Ekim 1936’da Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan “Tarihten Bir Yaprak” adlı makalesinde, Çin’in kuzeyinden gelen ve. “Hatay Türkleri” olarak anılan Türklerin daha sonra buraya yerleştiği, bundan dolayı da bu yörenin Hatay olarak adlandırılması gerektiğini yazmıştır.
Bu yazının ardından önce Türk basınında Hatay adı kullanılmış, daha sonra Türkiye’ye katılan bu bölgeye resmen Hatay adı verilmişti. Nitekim 1940 genel nüfus sayımında bölge “Hatay vilayeti” olarak yer almıştır. Hatay adının Hitit prensliklerinin kurduğu Hattena Krallığı’ndan geldiği ve yöreye bu adı 1936’da Atatürk’ün verdiği de ileri sürülmüştür.
admin 335
İlk yorum yazan siz olun.